پروانهها از دو قسمت چشمی و پرهها تشکیل شدهاند. بدین صورت که سیال داخل پمپ از درون چشمی پروانه وارد شده و به وسیلهی پرههای پروانه در اثر نیروی گریز از مرکز ایجاد شده توسط پروانه به سمت خروجی پمپ منتقل میشود.
این نوع پمپها بایستی توان انتقال سیالات اسیدی با حجم و فشار در دمای موردنظر را داشته باشند. جهت مشخص نمودن این نیاز ها باید دبی، فشار و دمای مورد نیاز را بر اساس محیط کاری در نظر گرفته شده و همچنین خواص سیال پمپ شونده را باید مورد بررسی قرار داده تا انتخاب پمپ مناسب انجام گردد.
این نوع پمپ ها به سه دسته اصلی پلاستیکی یا تفلونی ، استیل و مگنتی تقسیم میشوند . در مدل های پلاستیکی و استیل معمولا از مکانیکال سیل استفاده میشود.
البته این پمپها در چیلرها، کویلهای مسی و مخازن آب و شست و شوی کویلهای فن کویل کاربرد دارند.
من یک عدد پمپ تفلونی ضد اسید با توان ۲.۲ کیلوات تهیه کردم و بستم روی مخزن اسید سولفوریک خالص و میخواهم انرا تا ارتفاع چهار متری انتقال دهم که متاسفانه پمپ اسید را انتقال نداد میخواستم علتش جویا شوم و راه حلش چیست
این امر باعث بهبود عملکرد آب بند و دسترسی برای تعویض آن می شود.
به دلیل سبکی مواد پلیمری نسبت به فلزات، پمپهای پلیمری از وزن کمتری برخوردار هستند و نقل و انتقال و نصب آنها نسبت به پمپهای فلزی ضداسید آسانتر و راحتتر میباشد.
برخی از محلول های شیمایی خاص یا اسیدی هنگامی که نیاز به فشار و دمایی بالا برای انتقال دارند، از انواع پمپ استیل یا پمپ های ساخته شده از سوپر الیاژها استفاده می شود.
این پمپها برای انتقال مواد شیمیایی مانند اسیدها، آلکالی ها، حلالها و سایر مواد شیمیایی استفاده میشوند. پمپهای پلیمری در برخی از کاربردها مانند صنایع شیمیایی، صنایع پتروشیمی، صنایع غذایی، صنایع website داروسازی و صنایع آب و فاضلاب استفاده میشوند.
سیالاتی که پمپهای تفلونی میتوانند منتقل کنند نیز شامل موارد زیر است.
در هر صنعت و کاربردی که نیاز به انتقال مواد شیمایی ( اسیدی، بازی ) باشد کاربرد دارد .
در این نوع پمپ ها مکانیکال سیل حذف شده است و به جای آن از سیلینگ مگنتی استفاده شده و یا بدون مکانیکال سیل آب بندی اضافه می شود چون در انتقال سیالات خورنده شیمیایی قسمت آب بندی پمپ دارای اهمیت شایانی می باشد.
لازم به ذکر است که این نوع پمپ دارای حجم تزریقی کمتری نسبت به پمپ های برقی می باشد.
پمپ پلیمری از نوع پمپهای سانتریفیوژ یا گریز از مرکز است که وظیفهی پمپاژ حلالها، اسیدها، بازها و به طور کلی انواع مواد شیمیایی را برعهده دارد.